Heb je hulp nodig of wil je jouw pagina door mij laten maken en optimaliseren? Ik hoor graag van je, neem nu contact op!
Google Mijn Bedrijf maken:
De eerste stap naar lokaal gevonden worden
Ken je Google Mijn Bedrijf al? Lees dan verder bij het volgende kopje. Zo nee? Google Mijn Bedrijf is een bedrijfsvermelding zoals we deze al jaren kennen. De bedrijfsnaam, een telefoonnummer en het adres worden al sinds 1883 geïndexeerd, in een boek wat ook wel bekend staat als ”The Yellow Pages” oftewel de Gouden Gids.
Google heeft dit concept opgepakt, verbeterd en gecombineerd met andere diensten. Zo kun je direct doorklikken via Google Streetview om de straat en bedrijfslocatie te bekijken en kun je ook jouw mening achterlaten in de vorm van een review. Als je benieuwd bent wat Google Mijn Bedrijf in jouw situatie kan beteken, lees je hier meer informatie.
Waarom jij een Google Mijn Bedrijf pagina nodig hebt:
- Klanten zien altijd direct jouw openingstijden.
- Klanten kunnen op de ”bel nu” of ”vraag routebeschrijving op” knop drukken en snel contact met je leggen.
- Je wordt sneller, vaker en beter vertoond als jouw bedrijf relevant is voor de klant.
- Wordt makkelijker gevonden met foto’s en afbeeldingen van jouw bedrijf
- Verzamel reviews en klantenervaringen voor betere zichtbaarheid
Vooral op mobiele telefoons worden lokale bedrijven veel vertoond
Stap 1) De Google Mijn Bedrijf pagina aanmaken
Om een Google Mijn Bedrijf pagina aan te maken heb je een fysieke bedrijfslocatie nodig, in het geval van een webshop kan dit ook je thuisadres zijn. Onthoud wel dit adres publiek zichtbaar zal zijn en mensen die jouw webshop googelen je thuisadres zien. Je maakt de pagina aan via de volgende link. Hier geef je jouw bedrijfsinformatie op, zorg dat je daar eerlijk over bent want Google stuurt vervolgens een brief met een activatiecode naar jouw adres.
Stap 2) Het inrichten van jouw Google Mijn Bedrijf pagina
De manier waarop jij jouw pagina inricht beïnvloed de kans dat jouw Mijn Bedrijf pagina getoond wordt. In dit artikel van SearchEngineWatch wordt uitgelegd welke factoren een invloed hebben op hoe snel en hoe vaak je vertoond wordt, verder legt het uit dat het een belangrijke basis voor lokale SEO is. Belangrijke factoren om rekening mee te houden zijn:
- Houd je gegevens up to date:
Van betalingsmethodes tot telefoonnummer, zorg dat je gegevens recent zijn. - Controleer of de contactgegevens op de website kloppen met jouw pagina:
Een mismatch van gegevens straalt minder betrouwbaarheid uit. - Voeg veel (hoge kwaliteit) foto’s toe:
Je kunt foto’s toevoegen van bijna alles wat met jouw bedrijf te maken heeft. Zorg wel dat ze relevant zijn! - Reviews beheren en daarop reageren:
Google vindt het belangrijk dat jij tevreden (en vooral ontevreden) klanten te woord staat - Vul de COVID richtlijnen in van jouw bedrijf.
Hier zie je de Pagina van de Hema in Tilburg. Deze vertelt je hoe laat dit filiaal open gaat en sluit, hoe druk het is en hoe je ze kan bereiken.
Daarnaast moet je vooral eerlijk zijn. Zorg dus dat je pagina heel accuraat reflecteert wat jouw bedrijf doet en dat je niet geregistreerd staat als garage terwijl je alleen maar een webshop in auto-onderdelen hebt. Het verleden heeft namelijk bewezen dat liegen tegen partijen zoals Google, de belastingdienst of de hele Amerikaanse bevolking, erg negatief kan werken.
Stap 3) Het verzamelen van reviews in Google My Business:
Reviews zijn essentieel vanuit het oogpunt van de klant, dus ook vanuit het oogpunt van Google. Google wil de klant namelijk zo goed mogelijk bedienen. Heb jij dus veel reviews, dan is jouw bedrijfsvermelding veel relevanter dan dat van een soortgelijk bedrijf met 0 reviews. Klanten kunnen namelijk veel makkelijker een mening vormen en besluiten of ze langs willen komen. Daarnaast worden klanten ook gewaarschuwd indien de reviews minder goed zijn, ook dit vindt Google belangrijk. Jouw lokale zoekresultaten worden niet alleen bepaald door de relevantie, maar ook door het aantal reviews.
Voor het verzamelen van reviews kun jij een link genereren. Dit is niet erg makkelijk om te doen en als je er niet uit komt, stuur me vooral een berichtje of laat een reactie onder dit blog achter.
Het creëren van een link:
- Je kan in Google Mijn Bedrijf een eigen paginacode instellen. Zo’n code ziet er bijvoorbeeld zo uit: http://g.page/onlinemarketingkaatsheuvel
Conclusie
Gefeliciteerd! Je bent er nu helemaal klaar voor om via Google Mijn Bedrijf de eerste online klanten te gaan scoren. Vergeet niet om de pagina te updaten wanneer er iets verandert en de opening- en sluitingstijden aan te passen voor aankomende feestdagen. Als je daarnaast nog inspeelt op nieuwe mogelijkheden die Google toevoegt aan Google Mijn Bedrijf, komt het helemaal goed. Als je verder nog vragen of opmerkingen hebt, of het toch liever door mij laat doen, neem dan contact op of laat een reactie achter!
Extra tip: Meld je website aan op pagina’s zoals Byråguiden, dit is een Noorse website die bureau’s vergelijkt. Zo zijn er ook veel in Nederland!